MENU

Tervetuloa kurkistamaan kolmen perheen perhekuvaukseen miljöössä. Olen valinnut jokaisesta kolmesta kuvauksesta 10 kuvaa fiilistelyyn. Kerron sinulle myös kolme vinkkiäni perhekuvaukseen valmistautumiseen.

Kesällä 2021 tulen kuvaamaan perheitä Tampereella, Helsingissä ja Hangossa. Tampereella jatkan suosikkikohteissani ihastuttavalla Pyynikin Rosendahlin rannalla sekä vehreässä ja luonnonläheisessä niittymaisemassa kuvaamista. Helsingissä on tänä kesänä luvassa taianomainen miljöö meren rannalla, jossa hiekkadyynejä, matalaa vettä ja karua kasvillisuutta täydentävät upeat kalliot. Hanko on uusi ja uniikki kuvauslokaatio. Se on täydellinen retkipäiväkohde koko perheelle, joka kruunataan perheen hauskalla yhteisellä hetkellä – perhekuvauksella kauniilla hiekkarannalla ilta-auringon aikaan. 

 

Miksi kuvaukseen kannattaa matkustaa hieman kauempaakin?

 

Lasten kanssa matkustaminen on usein haastavaa ja täynnä yllätyksiä. Kerron oman kokemukseni, kun matkustimme perheeni kanssa viime kesänä kuvaukseen 2,5 tunnin ajomatkan päähän Porin Yyterin upeille hiekkadyyneille. Meren ranta on ehdottomasti osa sielunmaisemaani ja halusin upean ja seesteisen taustan kuvauksiimme. Tiesin myös haluavani koristaa kuvilla kotiamme ja tiesin, että veden sekä rannan maanläheiset ja murretut sävyt sopivat täydellisesti kotimme sisustukseen. Olimme varanneet kuvausreissuun koko päivän ja asennoituneet siihen, että päivästä tulee mukava koko perheen yhteinen reissupäivä.

Aamupäivän pakkailimme ja minä valmistauduin kuvaukseen hiukset ja meikit laittaen. Tarkistin ainakin viisi kertaa, että kaikkien kuvausvaatteet ovat varmasti pakattu, sillä pukisimme ne vasta juuri ennen kuvausta. Automme starttasi suunnitellusti päiväuniaikaan, jotta lapsemme nukkuisi ainakin osan matkasta ja jaksaisi paremmin illan kuvauksessa. Teimme matkaa rauhassa välillä pysähtyen kahville ja leikkipuistoihin. Perillä Porissa kävimme syömässä ihanassa ravintolassa kaikessa rauhassa. Ravintolan jälkeen lähdimme kohti leikkipuistoa, jossa lapsemme sai purkaa energiaa. Oli mukavaa, kun ei ollut kiire mihinkään, sillä kuvaus oli vasta illalla kauniissa valossa. Ajoimme kuvauspaikalle ja vaihdoimme autossa kuvausvaatteet päällemme vasta juuri ennen kuvausta. Kyllä, ihan siinä vain syrjäisellä parkkipaikalla. Olin onneksi pakannut lapsellemme myös varavaatteet, jos käy jotain. Ja jotainhan kävi, mutta sitten vaan varavaatetta päälle. Olimme asennoituneet siihen, ettei pikkujutuista kannata välittää.

Emme olleet erityisesti valmistelleet henkisesti lastamme tulevaan kuvaukseen. Kerroimme vain etukäteen, että meillä on hauska perheen yhteinen seikkailuhetki rannalla, jossa meistä otetaan samalla valokuvia. Taitava perhekuvaaja ottaa tilanteen ja lapset haltuun hetkessä ja ohjaa kuvausta leikin ja toiminnan kautta niin, että kuvaus sujuu kuin huomaamattaan yhdessä touhuten. Jossain vaiheessa kuvausta lapsellemme alkoi tulla nälkäkiukku, johon olin varautunut pakkaamalla mukaan evästä. Eväiden syönnin aikana kuvasimme minua ja miestäni kahdestaan. Pillimehu, eväspatukka ja rusinat tekivät tehtävänsä ja pian lapsemme innostui taas kuvauksesta. Tiesimme jo etukäteen, että kuvaus päättyisi lapsemme nukkumaanmenoaikaan, joten olimme pakanneet mukaan myös iltapalaa ja yöpuvun. Teimme univalmistelut parkkipaikalla ja lähdimme ajamaan kohti kotia. Jossain kohti kotimatkaa takapenkiltä kuului tasaista tuhinaa ja yöunet alkoivat autossa. Siinä kolme onnellista ajelivat ja ajattelivat, että olipa ihana päivä – onneksi tehtiin tämä näin.

 

Kolme vinkkiä perhekuvaukseen valmistautumiseen:

 

  1. Pakkaa mukaan varavaatetta, vaihtovaatetta ja lämmintä lisävaatetta. Kesälläkin illat viilenevät yllättävän äkkiä ja rannoilla saattaa olla tuulista.

 

2. Pakkaa mukaan evästä. Evästauko on lapsista aina ihan paras juttu ja nälkäkiukkukin talttuu eväiden äärellä.

 

3. Ota huoleton asenne ja nauti kuvaushetkestä. Älä jännitä, miten lapset käyttäytyvät. Kameran takana on toinen äiti, joka ymmärtää. Lisäksi lapset ovat usein yllättävänkin vieraskoreita. Voit luottaa valokuvaajasi ammattitaitoon – hän ottaa tilanteen ja lapset haltuun.

 

Avaan kesän perhekuvausten virallisen varauskalenterin vielä ennen ystävänpäivää. Kuvauksia on tänä vuonna tarjolla rajallinen määrä, sillä haluan jättää kalenteriini tilaa joustavuudelle ja myös vielä varaamattomille vastasyntyneiden kuvauksille. Kuvauksia saatetaan joutua siirtämään maailman tilanteen vuoksi, joten kalenteristani löytyy varmasti täydellinen aika, vaikka kuvausta jouduttaisiin siirtämään sairastapauksen vuoksi. Varauskalenteri avautuu ensin muutamaksi päiväksi postituslistalaisilleni ja sen jälkeen julkaisen kuvausajat Instagramissa (@arjentaika). Voit varata kuvausaikasi TÄÄLTÄ tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse tai laittamalla viestiä Instagramissa. 

 

 

 

 

 

Nähdään kuvauksissa!

 

 

 

 

 

CLOSE